Doorlopend krediet bij SNS bank

doorlopend krediet bij SNS bank Zoals zoveel banken adverteert ook SNS bank met doorlopend krediet. Maar in tegenstelling tot veel andere banken verstrekt SNS bank dat krediet niet meer zelf. Men heeft men dat uitbesteed aan een externe partij, Interbank NV. Dat is een dochtermaatschappij van de Franse bank Crédit Agricole. Hoe werkt dat dan?

Interbank draagt het kredietrisico

Door SNS bank is besloten om bepaalde producten (zoals doorlopend krediet) alleen nog via intermediairs aan te bieden. Daar zullen commercieel best goede redenen voor bestaan. Maar voor de klant is dat niet altijd even transparant. SNS bank blijft immers nauw betrokken bij het doorlopend krediet. Zowel bij de aanvraag, alsook in het vervolgtraject:

 • InterBank NV draagt uiteindelijk het kredietrisico en beoordeelt ook de kredietaanvraag;
 • De aanvraag voor het krediet daarentegen, dient men wel via de site van SNS bank in te dienen.Twee partijen betrokken bij doorlopend krediet

De aanvrager van een doorlopend krediet bij SNS bank, heeft dus met twee partijen van doen. Het gaat weliswaar niet om weken, maar de afhandeling kan er toch enige vertraging door oplopen. Als Interbank NV het krediet verstrekt en het kredietrisico draagt, waarom is het dan nodig dat SNS bank daar dan nog tussen zit? De beweegredenen daarvoor communiceert men niet naar de klant met zoveel woorden. Men kan zich daar als consument wel van alles bij voorstellen:

 • denkbaar is bijvoorbeeld dat SNS bank al een voorselectie doet. En misschien kan men daardoor kostenvoordelen bedingen en/of hogere provisie-inkomsten;
 • als daarentegen twee partijen bij afzet van een product betrokken zijn, is het niet erg waarschijnlijk dat men het meest scherpe tarief kan bieden. Er zijn immers Twee partijen die er financieel beter van moeten worden, nietwaar?

Klant gebaat bij transparantie

Voor de klant is het transparanter als zowel aanvraag als verdere afwikkeling van het doorlopend krediet in één hand zijn. Meest voor de hand ligt dan de partij die het kredietrisico draagt.Geld opnemen doorlopend krediet SNS bank

Hoewel Interbank NV het krediet dus verstrekt,  is SNS bank erg bij de aanvraag en verdere afwikkeling betrokken. Want ook als men na goedkeuring door Interbank over de kredietsom wil beschikken, verloopt dat via SNS bank.

Minpunt: Mijn SNS Lenen

Wie online inzage wil hebben in de stand van zijn doorlopend krediet, kan dat niet via internetbankieren van SNS bank. Hij moet zich op de website van SNS bank aanmelden voor de dienst “Mijn SNS Lenen”. Daarna kan hij met een gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Hij kan dan:

 • transacties bekijken;
 • de actuele kredietruimte inzien;
 • verzoeken voor opnames indienen.

Minpunt is dat je als klant van SNS bank je doorlopend krediet niet kan laten opnemen in je contract internetbankieren. Dat geeft immers al je hele financiële hebben en houden weer:

 • spaarrekeningen;
 • je privérekening,
 • de hypotheek;
 • al je verzekeringen.

Opnamen via gekoppelde tegenrekening

Opnames moeten ten minste 100 euro bedragen en men voert ze uitsluitend uit op werkdagen. Ben je van plan om in het weekend de woonboulevard te bezoeken? Dan is het handig om de opname van je DK tijdig te regelen. Het bedrag van de gewenste opname boekt men over naar een gekoppelde tegenrekening. Die heb je bij aanvraag opgegeven.