Geld verdienen met My Pension Plan Works

dame in hangmat vakantieSlechts enkele tientallen euro’s investeren, veel geld verdienen en zonder zorgen leven aan een meer in Paraguay. Met die belofte zamelt “My Pension Plan Works” geld in. Nino financiert jouw oude dag.

Eenmalige inleg van 40 dollar

“Harder!”, roept een man aan wiens bouwvakkersarm een vrouw hangt. Hij wil het goede nieuws ook horen. De spreker verheft zijn stem. Slechts één keer moet je bij My Pension Plan Works 40 dollar inleggen, en dan ontvang je voor altijd, je hele leven lang 8000 dollar, en wel elke maand. Een wonder!

Het wonder van de geldmachine

Hoe dan ook, Nino Marco Fiammingo, 42, wil het wonder laten gebeuren. De mensen noemen hem kortweg Nino, alsof ze hem een schouderklopje kunnen geven. Kan niet, want Nino zit in Paraguay. Voor diegenen die er nooit waren: Paraguay is een land in Latijns-Amerika, ingeklemd tussen Brazilië en Argentinië.

Hoge rendementen My Pension Plan Works

Maar in gedachten is Nino bij ons, en wij zijn bij hem, want hij bekommert zich om alles. In november 2015 richtte hij My Pension Plan Works op en zamelt sinds toen wereldwijd geld in. Zijn plan: hij wil de man van de straat aan droomrendementen helpen voor diens bescheiden portemonnee. En of die prikkel alleen nog niet volstaat, wil hij hen mét alle verwanten naar Paraguay halen, waar het belastingklimaat milder is. Ze leven nu nog hier, maar trekken er ongetwijfeld op uit na de kennismaking met My Pension Plan Works.

Fit blijven met My Pension Plan Works

“Erop uit”, dat wil zeggen naar een locatie aan een 100 vierkante kilometer groot meer, als men oud is. Nino heeft al een optie op bedoelde grond. Daar wil men voedsel verbouwen, zich gezond voeden en fit blijven. Wie dat gaat betalen? Wel, Nino financiert dat voor. Nino’s regeling wordt gevoed door het geld van mensen die “aandelen” ter waarde van 40 dollar per stuk kopen. Daarmee handelt Nino naar verluidt op de valutamarkt, twaalf uur per dag. Volgens Nino’s woordvoerder Marco Müller, evenals Nino Duitser, is er sprake van een hechte gemeenschap. Als ieder daarvan drie mensen enthousiast maakt, werkt het systeem, maand voor maand.
Hoge rendementen aan de beurs

Hoe de geldmachine exact functioneert, en het feit dat Nino Fiammingo in een vorige leven ook een ordentelijke pokerspeler was, boeit belangstellenden op informatiebijeenkomsten minder. En Marco Müller praat liever over de noodzaak om het vele geld later aan de Belastingdienst voorbij te sluizen en roemt over de enorme rendementen die aan de beurs mogelijk zijn: “20, 30, 40, 60 procent per maand”.

Crowdfundingconcept

Soms is het voor Müller hard werken om geld bij de mensen los te peuteren. De een koopt acht aandelen, de ander maar één. “Als het niet werkt, is het verlies draaglijk”, zegt hij droogjes. Een piramidespel is Nino’s regeling allerminst, volgens Müller. Men moet het eerder zien als een crowdfundingconcept dat investeert in risicovolle beleggingen en de opbrengsten via een bepaald marketingsysteem uitkeert. Totaal verlies is daarbij overigens niet uitgesloten. De markt is voortdurend in beweging.

Te mooi om waar te zijn

Vreemd, maar de overheid bij onze oosterburen was medio 2016 nog niet op de hoogte van dit “geldvermeerderingssysteem”, terwijl een blik op de website toch twijfels doet ontstaan, vooral wat de beloofde rendementen betreft. Geadviseerd wordt om dergelijke aanbiedingen met een zekere terughoudendheid en met gezond verstand te bekijken. Vaak zijn dergelijke aanbiedingen gewoon “te mooi om waar te zijn.”