Affiliate, een aantrekkelijke bijverdienste

winkelwagen op display smartphoneVandaag de dag is één inkomen vaak niet voldoende om de maand goed door te komen. Omdat een nevenbaan doorgaans te veel tijd vergt, zoeken mensen liever een manier om geld te verdienen op het internet. Affiliate, ook wel partnerprogramma’s, kan dan een goede bijverdienste zijn.

Affiliate gebaseerd op commissie-opbrengsten

Via affiliate marketing worden andere internetgebruikers ‘lekker gemaakt’ voor speciale diensten en of winkelaanbiedingen. Maakt een internetgebruiker (bezoeker van je website of blog) gebruik van zo’n aanbieding, dan kan je soms op aantrekkelijke commissie-opbrengsten rekenen. Afhankelijk van de aanbieder (webwinkel), kan je op die manier maandelijks wat geld bijverdienen.
Welke affiliate is de moeite waard?

De keuze van het juiste partnerprogramma beslist doorgaans over de hoogte van het commissiebedrag. Aanbieders van dergelijke partnerprogramma’s worden vaak omschreven als merchants of advertisers. Om écht goed geld te verdienen, zijn speciale webwinkels als Bol.com of kansspelen bij uitstek geschikt.

Hoogste opbrengst bij kansspelen

Het commissiebedrag kan variëren tussen een paar cent en pakweg € 100. Maar die laatstgenoemde opbrengst wordt meestal pas bereikt als overeenkomstig hoge omzetten worden behaald. En als er veel nieuwe klanten worden aangebracht, geven sommige affiliateprogramma’s een extra bonus.

Hoe kan je aan affiliate-reclame deelnemen?

Voor affiliate-reclame lenen zich vooral:

  • een eigen website;
  • een blog;
  • accounts op sociale netwerken als Twitter en Facebook.

Door het partnerprogramma worden affiliate-links beschikbaar gesteld die kunnen worden verspreid op internet. De links zijn voorzien van een persoonlijk ID-nummer, zodat het partnerprogramma bestellingen via de link beter kan toewijzen aan de juiste deelnemer. Zorg bij het verspreiden van de links dat dit binnen de voorgeschreven (wettelijke) kaders verloopt. Spam of ongeoorloofde reclame kan leiden tot uitsluiting van het partnerprogramma.
Zijn partnerprogramma’s de moeite waard?

Mensen vragen zich wel eens af of ze met partnerprogramma’s daadwerkelijk goed geld verdienen kunnen. Veel zwarte schapen in de branche beloven immers een hoop geld voor weinig werk. Doorgaans geldt: als je via een eigen klein netwerk affiliate links verspreidt, kan het maandelijks best de moeite waard zijn om deel te nemen aan zo’n systeem.