Affiliate, een aantrekkelijke bijverdienste

affiliate als bijverdiensteVandaag de dag is één inkomen vaak niet voldoende om de maand goed door te komen. Omdat een nevenbaan doorgaans te veel tijd vergt, zoeken mensen liever een manier om geld te verdienen op het internet. Affiliate, ook wel partnerprogramma’s, kan dan een goede bijverdienste zijn.

Affiliate gebaseerd op commissie-opbrengsten

Via affiliate marketing maakt men andere internetgebruikers lekker voor speciale diensten en of winkelaanbiedingen. Maakt een bezoeker van je website of blog gebruik van zo’n aanbieding? Dan kan je soms op aantrekkelijke commissie-opbrengsten rekenen. Afhankelijk van de aanbieder (webwinkel) kan je op die manier maandelijks wat geld bijverdienen.
Welke affiliate is de moeite waard?

De keuze van het juiste partnerprogramma beslist doorgaans over de hoogte van het commissiebedrag. Aanbieders van dergelijke partnerprogramma’s noemt men ook wel als merchants of advertisers. Wil je écht goed geld  verdienen? Dan zijn speciale webwinkels als Bol.com of kansspelen bij uitstek geschikt.

Hoogste opbrengst bij kansspelen

Het commissiebedrag kan variëren tussen een paar cent en pakweg € 100. Maar die laatstgenoemde opbrengst bereikt men meestal pas als men overeenkomstig hoge omzetten behaalt. En breng je veel nieuwe klanten aan? Dan geven sommige affiliateprogramma’s een extra bonus.

Hoe kan je aan affiliate-reclame deelnemen?

Voor affiliate-reclame lenen zich vooral:

  • een eigen website;
  • een blog;
  • accounts op sociale netwerken als Twitter en Facebook.

Hoe het werkt?

  • Het partnerprogramma stelt links beschikbaar naar artikelen of diensten van de aanbieder;
  • die links kan je verspreiden op internet door ze op te nemen in je blog of website;
  • de links zijn voorzien van een persoonlijk ID-nummerZo wijst het partnerprogramma bestellingen via de link toe aan de juiste deelnemer;
  • zorg bij het verspreiden van de links dat dit binnen de voorgeschreven (wettelijke) kaders verloopt. Spam of ongeoorloofde reclame kan leiden tot uitsluiting van het partnerprogramma.
Zijn partnerprogramma’s de moeite waard?

Mensen vragen zich wel eens af of ze met partnerprogramma’s daadwerkelijk goed geld verdienen kunnen. Veel zwarte schapen in de branche beloven immers een hoop geld voor weinig werk. Verspreid je via een eigen klein netwerk affiliate links? Dan kan het maandelijks best de moeite waard zijn om deel te nemen aan zo’n systeem.