Geld lenen van privépersonen

geld lenen van privépersonenGeld lenen van privépersonen is tot vast onderdeel op de kredietmarkt uitgegroeid. Dat is niet verwonderlijk. De rente staat op een historisch laag niveau. Toch zijn banken erg terughoudend om geld te lenen aan bedrijven en particulieren.  Geld lenen van particulieren kan dan uitkomst bieden . 

Wie een lening nodig heeft, krijgen die vaak niet van de bank

Veel consumenten die een lening nodig hebben, krijgen die niet.  Banken vinden het risico te groot dat men de maandelijkse lasten niet kan opbrengen. En degenen die wél een lening ontvangen, krijgen die niet tegen een gunstige rente. Hoewel de ECB de basisrente aanhoudend verlaagt, merkt de consument daar weinig van. Banken geven dit voordeel niet of onvoldoende verder.

Goedkoop geld lenen van privépersonen

Niemand blijft in het leven gespaard van situatie’s waarin hij is aangewezen op krediet. Om de meest uiteenlopende redenen kan je immers in ​​financiële nood raken:

  • soms willen consumenten geld lenen van privépersonen omdat ze bij de bank geen krediet meer krijgen;
  • anderen geven om heel andere redenen de voorkeur aan een lening van een particulier. Die redenen kunnen erg divers zijn;
  • maar de meesten zijn teleurgesteld in de banken en vertrouwen ze niet meer. Ze zijn dus op zoek naar alternatieven.

Welnu, geld lenen van privépersonen is tegenwoordig geen probleem. Want er zijn genoeg internetplatforms die dat soort leningen mogelijk maken.  En die helpen je om een particuliere financier te vinden.
Onmiddellijk baar geld van particuliere beleggers

Geld lenen van particulieren is niet alleen een uitkomst voor mensen in financiële nood. Ook particuliere beleggers profiteren van deze vorm van krediet. Heb je geld over? En wil je daar op een winstgevende manier mee omgaan? Dan kiest je nog maar zelden voor een spaarrekening. De rente daarop is immers ronduit slecht. Spaarders moeten dus alternatieve beleggingsmogelijkheden zoeken.

Kredietportefeuille vervangt spaarrekening

Een kredietportefeuille is dan ideaal. Want wie zijn geld in de vorm van krediet uitleent, haalt een hoger rendement dan bij traditionele beleggingsvormen. Ook wie geld leent van privépersonen moet immers rente betalen. Die rente is vele malen hoger dan de rente op een spaarrekening.  Als vermogende mensen geld lenen aan privépersonen, doen ze zich niet alleen zelf een plezier.  Ze helpen ook andere mensen die in financiële nood verkeren.
Zo kan je geld lenen van privépersonen

Geld lenen van privépersonen is mogelijk via speciale kredietplatforms. Of via een kredietbemiddelaar. Doorgaans heeft die laatste niet alleen contact met banken in binnen- en buitenland. Hij staat ook in verbinding met particuliere geldgevers die particulieren geld willen lenen. Maar voorzichtigheid is geboden. Want niet elke kredietbemiddelaar is altijd even bonafide. Steeds weer proberen malafide figuren om klanten te lokken met valse beloften. Het is dus belangrijk om te zoeken naar een gerenommeerde en ervaren tussenpersoon.