Categorieën
geld Geld verdienen verdienmodellen

Verdienen met een blog, het kan zomaar!

verdienen met een blogNiet óf, maar hoeveel geld je kunt verdienen met een blog is de vraag. Feit is dat blogs zich bewijzen als serieuze bron van inkomen. Ze kunnen zowel in commercieel als particulier opzicht worden ingezet om inkomen te verwerven. Maar feit is ook dat veel bezoekers (traffic ) nodig zijn om geld te verdienen met een blog.

Geld verdienen met je eigen weblog

Alle inspanningen om inkomen via blogs te genereren moeten daarom vooral gericht zijn op het trekken van zoveel mogelijk bezoekers. Ben je daartoe in staat? Dan kan je in plaats van uitgaven voor marketing, geld verdienen met een blog. In de moderne online wereld hebben blogs hun marketingwaarde dan ook ruimschoots bewezen.Hoe blogs opbrengsten genereren

Maar vraag is ook hoe blogs opbrengsten genereren. Welnu, vaak zijn blogs gratis op het internet aanwezig. Dus zonder bijkomende kosten voor hosting of eigen software-inspanning. Juist om die reden leent een blog zich uitstekend als bron van inkomen. Hun aanwezigheid op internet vraagt van zakelijke en particuliere bloggers geen bijkomende uitgaven. Betaalde reclamebanners en affiliate marketing behoren tot de meest ingezette reclamemiddelen voor bloggers. Hiermee leveren goedbekeken blogs maandelijks goed geld op.
Wat moet je weten als je met bloggen geld verdienen wil

Een blog vergt veel inspanning voor onderhoud en zorg voor voortdurende actualiteit. Een blogger moet veel tijd steken in het publiceren van steeds nieuwe berichten. Maar die tijd kan hij zich laten uitbetalen. Voor een goed begrip:  het zijn niet de bezoekers die betalen voor de informatie op het blog.  Een blogger houdt er dus geen negatief imago aan over als hebzuchtige zakenman. Nee, het zijn commerciële bedrijven die advertenties plaatsen op blogs. De blogger verdient voor elke klik die de bezoeker door leidt naar de betrokken adverteerder.

Hoe meer bezoekers, hoe meer inkomsten

De inkomsten nemen toe bij een hogere frequentie en meer verkeer op het blog. Hoeveel geld je kan verdienen met blogs, is grotendeels afhankelijk van de bekendheid en de populariteit van het blog. In theorie zijn de verdiensten naar boven toe onbegrensd.

Met nichethema’s veel geld te verdienen

Buitenstaanders kunnen zich nauwelijks voorstellen hoeveel geld bloggers vooral met nichethema’s kunnen maken. Het aantal bezoekers is lager dan op blogs met mainstreamthema’s. Maar doorgaans zijn die wel eerder bereid om op een advertentie te klikken. Om echt goed te kunnen verdienen met een blog spelen vindbaarheid en zichtbaarheid een grote rol. Hoeveel geld je kan verdienen met blogs die in de Googleranking bovenaan staan? Wel, dat beschrijven verschillende bloggers dagelijks uitvoerig op het internet. Ze verschaffen daarmee inzicht hoe lucratief een blog kan zijn. Zowel voor particuliere als zakelijke bloggers.