Geld lenen van privépersonen

geld lenenVoordat het internet bestond, was de groep van privépersonen bij wie je geld lenen kon, vrij beperkt. Naast je eigen bank, bestond er alleen een mogelijkheid om geld te lenen in familiekring. Of om de nogal genante gang naar het pandjeshuis te maken. Hoe anders is dat anno 2019.

Op kredietplatforms geld lenen

Tegenwoordig bestaat er als aanvulling op geld lenen binnen de familiekring een goed georganiseerde vorm van kredietverlening tussen particulieren. Dat gebeurt op zogenaamde kredietplatforms! Die trend van moderne kredietplatforms op internet, biedt nieuwe mogelijkheden. Maar hoe werkt dat nu met geld lenen van particulieren?

Kredietmarktplaatsen zijn een uitkomst

Naast websites als die van “Geldvoorelkaar”(Nederland) zijn de sites van “Smava” en “Auxmoney” (beide Duitsland) toonaangevende plekken waar particulieren aan elkaar geld lenen. Op die websites is ben je als kredietnemer niet langer een dossiernummer zoals bij  grote banken. Nee, potentiële geldschieters zien je daar als mens. In plaats van onpersoonlijke bankleningen is er sprake van persoonlijke kredietprojecten. Dat is ook het geheim achter het succes van deze goedkope leningen voor particulieren!
Kredietbehoefte goed toelichten is cruciaal

Snel krediet tegen goede condities kan je vergeten als je alleen maar een kort zinnetje aan je kredietaanvraag toevoegt in de trant van “Ik heb geen geld en wil zo graag mijn rijbewijs halen.” Het brengt weliswaar je bezorgdheid kort onder de aandacht, maar geldgevers zullen zich door een dergelijk kredietproject niet snel laten inspireren.

Hier is een concreet voorbeeld hoe het ook anders kan: “Ik ben 24 jaar oud en heb al een opleiding als kapster afgerond. Graag zou ik ter aanvulling daarop een opleiding als schoonheidsspecialiste willen volgen. Ik heb daarvoor € 5.500 nodig, en graag wil ik daarvoor het geld lenen via deze site.” Hierdoor krijgen kredietverstrekkers gelijk al een beter beeld van hun toekomstige kredietpartner.

Commerciële kredietaanvragen

Voor kredietprojecten in de commerciële sector ligt de lat natuurlijk een beetje hoger. Weliswaar hoef je niet meteen een compleet businessplan in te dienen, maar iets meer in detail moet je wel gaan. Beslissende factoren zijn een zinvol kredietproject, een realistische berekende kredietsom en een goede presentatie met een persoonlijk tintje! Alleen op die manier kunt u potentiële geldschieters enthousiast maken en uw kredietbehoefte meteen bij de eerste poging volledig financieren.