Sponsor Nike heeft pech met zijn boegbeelden

zorgen bij sponsor NikeDe reclamefiguren van Sponsor Nike bezorgen de firma  ware hoofdbrekens. Na Lance Armstrong en Tiger Woods, zorgde ook Oscar Pistorius voor negatieve krantenkoppen. En gebruik van een uiterst ongelukkige slogan maakt de dingen nog extra gevoelig.

Sponsor in grote verlegenheid door Pistorius

Het nieuws ging in 2013 als een lopend vuurtje de wereld over. Oscar Pistorius, de “snelste man ter wereld zonder benen “, zou zijn partner hebben gedood. De precieze omstandigheden waren weliswaar niet meteen duidelijk. Maar de vier schoten volstonden voor een aanklacht “moord”.

Oscar Pistorius middelpunt van miljoenencampagne

Bij Nike was men allerminst gelukkig met het bericht. Pistorius was een van de uithangborden en middelpunt van een miljoenen Dollar kostende campagne. Het sportartikelenconcern heeft het contract met de Zuid-Afrikaan inmiddels officieel beëindigd.
Reclameslogan uitermate ongelukkig gekozen

Als sponsor heeft Nike dus niet bijster veel geluk met zijn sporthelden. En laat daar in het geval Pistorius ook nog eens domme pech bij komen. De tekst van de reclamecampagne luidde namelijk „I am the Bullet in the Chamber“. Letterlijk vertaald:  “Ik ben de kogel in de kamer”.  Een en ander uitermate ongelukkig  door Nike aangevuld met hun eigen slogan “Just Do It”. Zelden heeft men een reclamekreet sneller van de websites en billboards verwijderd!

Nike nam onvoldoende afstand van zijn vedetten

Golfer Tiger Woods was zoals bekend betrokken bij een onverkwikkelijk buitenechtelijk affaire.  Maar de wegen van Nike en Woods scheidden in ieder geval niet zo snel. Sterker nog! Hij was zelfs samen met een andere golfvedette opnieuw in een nieuwe reclamespot van de geldschieter te zien.

Ook aan Lance Armstrong, de zevenvoudig winnaar van de Tour de France, hield sponsor Nike lange tijd vast. Té lang, naar het oordeel van velen. Ze namen pas afscheid van elkaar nadat zijn dopingverleden door een halfslachtige bekentenis bij biechtmoeder Oprah Winfrey niet meer te ontkennen was. Pas toen heeft Nike hem “afgeserveerd”.