Envelop met geld schenken

envelop met geld schenkenEen envelop met geld is wat mensen het liefst  onder de kerstboom vinden. Als  je geld wilt schenken, hebben we voor jou een aantal tips en suggesties verzameld. Hoe je je  geldgeschenk op originele wijze kunt verpakken. En een pakkende spreuk, een vers of leuk gedicht doet het altijd goed als je geld wil schenken.

Geldgeschenk hoeft niet onpersoonlijk te zijn

Of het nu munten zijn of biljetten, attent verpakt is een geldgeschenk niet langer onpersoonlijk. Het kan het een bijzonder cadeau voor een bijzondere gelegenheid zijn. De volgende ideeën maken je financiële gift tot een zeer persoonlijk presentje.
 

Geef envelop met geld een persoonlijk tintje

De eenvoudigste oplossing: het geld wordt in een mooie envelop of wenskaart gestoken. Maar een veel gehoord bezwaar tegen een envelop met geld is, dat het zo onpersoonlijk is. Geef daarom je geldgeschenk een persoonlijk tintje. Doe de ontvanger een voorstel wat hij met het geld kan doen. Bijvoorbeeld: “Ik wens je een fantastische vakantie”. Of:  “Bijdrage voor een set winterbanden”.

Stuur geen contant geld per post

Stuur een envelop met geld liever niet per post! Kies daarvoor liever een cheque. Voor personen die ver weg wonen, is overschrijving van grotere bedragen de veiligste methode. Je groet of een bij het thema passende kleinigheid?  Dat kan je dan nog altijd in een envelop of pakketje versturen.
Geld verstopt in een boek

In plaats van een wenskaart, kan je geld ook prima verstoppen in een boekje met gedichten. Of een paperback. Bijzonder geslaagd is die methode als het boek ook nog een passend thema heeft:

  • korte vakantieverhalen;
  • of een mini-reisgids voor mensen die je geld wilt geven voor een aanstaande reis;
  • en bij een verhuizing kan een gids voor de inrichting het geldbedrag bevatten.

Overhandig je het geschenk niet zelf? Zorg er dan wel voor dat het geld duidelijk zichtbaar is. Het moet de ontvanger wel opvallen.  Anders blijft het 50-eurobiljet misschien voor altijd op de boekenplank staan. Of, erger nog, misschien ooit met boek en al aan iemand uitgeleend.

Een kleinigheid combineren met geld

Bijna elke kleine attentie (zeep, badspulletjes of decoratieve voorwerpen als modelauto’s, raamdecoraties en bloemen), kan dienen als aanvulling op een geldgeschenk! Daarmee laat je zien dat je hebt nagedacht over de ontvanger. Het geldgeschenk krijgt daardoor een heel persoonlijke noot.
Maak de aanleiding tot thema:

  • Schenk bij het behalen van het rijbewijs op de 18e verjaardag een modelauto. Stop daarin een geldbiljet voor de eerste tankbeurt;
  • Of voor het aanstaande jonge ouderpaar het geldbedrag in een zuigfles.

En het hoeft niet per se contant geld te zijn! Open een spaarrekening op naam van de pasgeborene . Stort daarop een klein startkapitaal. Misschien wil je zelfs met enige regelmaat een bedrag storten.

Gedicht voor wie geld wil schenken

“Je hoort vaak zeggen dat geluk niet zo te koop is,
Maar geld doet wonderen, vooral als het een hoop is.”

Eerlijk is eerlijk, hij is niet van de schrijver zelf, maar van Wim Sonneveld. Geniaal!

Hoewel duidelijk minder van kwaliteit, ter afsluiting misschien toch nog twee bruikbare versjes van eigen hand.

Beste mensen,

laat me je vertellen
dure pakjes moet ik voor jullie niet bestellen
en naar de winkel hoef ik evenmin te rennen
jullie hebben alles al, zal je bekennen
een envelop met iets erin
is dat niet méér naar jullie zin?

Zoals iedereen wel weet
is jullie huis al vrij compleet
mooie kleren, dure tassen
ze zullen in jullie kasten niet meer passen
en ook al is aan niets gebrek
voor een spaarpot is er altijd plek