Categorieën
bank internet rente

MoneYou, doorlopend hoge rente

MoneYouMoneYou stelt spaarders die een hoge rente waarderen  zelden teleur. De bank biedt doorlopend hoge rente op haar spaarrekeningen. In vergelijkende overzichten bezet de MoneYou regelmatig een top 5 klassering.

Over MoneYou

De online bank MoneYou bestaat sinds 2001 en is vanaf juli 2011 ook in Duitsland gevestigd. Ze is het online merk van de Nederlandse bank ABN AMRO. Dat is de achtste grootste bank in Europa en de nummer één in Nederland. Daarmee heeft MoneYou een sterke partner achter zich staan. Een partner die valt onder het Nederlandse depositogarantiestelsel.

Online merk van ABN AMRO bank

MoneYou is dus het online merk van grootbank ABN AMRO Bank. Haar direct opvraagbare spaarrekening biedt de bank alleen aan via internet. Een spaarrekening bij MoneYou levert doorgaans een bovengemiddeld rendement op. Maar persoonlijk contact ter plaatse moet men missen.
Depositogarantiestelsel is van toepassing

Het Nederlandse depositogarantiestelsel garandeert bedragen tot honderdduizend euro per klant  100% . MoneYou maakt bij direct opvraagbaar spaargeld geen onderscheid tussen nieuwe en bestaande klanten.

De rente is vrijblijvend. Er volgt dus geen al op voorhand bekende renteverlaging na x maanden. Sommige andere aanbieders daarentegen, passen die strategie wel toe. Er is dus geen sprake van lokaanbiedingen. Rekeningbeheer is mogelijk via een modern systeem van online bankieren en via apps.

Geen minimale eerste inleg

MoneYou houdt er geen kantorennet op na.  Ter compensatie is men geen kosten voor rekeningbeheer verschuldigd. Ook ziet men af van een minimale eerste inleg.

Rekeningoverzichten bij de jaarafsluiting worden evenmin per post verzonden. Men kan ze downloaden en afdrukken in het menu van online bankieren. De klantenservice is tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar. De spaarrekening is gekoppeld aan een betaalrekening als tegenrekening. Alle ontvangsten en betalingen dienen over deze tegenrekening te lopen.

Voor transacties op de spaarrekening via internet geldt een beveiliging met behulp van TAN-codes. Bovendien zendt de bank bij elke internettransactie een eenmalig geldige SMS aan een  mobiel nummer. Men kan de rekening ook beheren via de MoneYou app.

Geen verborgen kosten

Reeds opgebouwde rente wordt altijd weergegeven. Dus ook wat dat betreft is contact met de bank geen noodzaak. Via de gekoppelde tegenrekening heeft men snel toegang tot contant geld. Een overboeking voert men meestal binnen enkele uren uit, dus nog op dezelfde dag. Alle transacties zijn gratis, ook achteraf duiken er geen verborgen kosten op.

Hoeveel verdient de bank aan ons spaargeld?

De banken kunnen bij de Europese Centrale Bank spotgoedkoop geld lenen. Waarom spannen ze zich toch zo in om aan ons spaargeld te raken?  En heeft u zich ooit wel eens afgevraagd hoeveel banken eigenlijk aan ons spaargeld verdienen?