Geld verdienen met Twitter

twitter-afbeeldingGeld verdienen met je Twitter-account. Het kan zomaar als je het goed aanpakt. Het beste aan Twitter is natuurlijk het feit dat het gratis is. En dat geldt ook voor veel van de diensten die rondom Twitter zijn gebouwd. In deze bijdrage geef ik een aantal voorbeelden hoe je je Twitter-account kunt gebruiken om wat geld te verdienen.

Voor wie het niet weet: wat is Twitter?

Zoals de meesten van ons wel zullen weten, is Twitter een van de meest populaire sociale netwerken die er op internet bestaan. En op Twitter wordt natuurlijk ook geprobeerd om zowat alles wat los en vast zit, aan de man te brengen. Twitter is een ware zegen voor internet-marketeers. Het betekent dat dit soort mensen snel geld verdienen op Twitter. Als je het goed aanpakt, kan ook jij geld verdienen met je Twitterprofiel.

Andere manieren om geld te verdienen op internet

En mocht je interesse nu gewekt zijn, er bestaan natuurlijk tal van andere mogelijkheden om geld te verdienen op internet, bijvoorbeeld:Rechtstreeks adverteren

Veel bedrijven willen met hun producten op Twitter adverteren. En ongetwijfeld willen die bedrijven ook altijd een zeer goede click-through-rate bij hun tweets hebben. De click-through rate van je tweets kan je met behulp van URL tracking services zoals bit.ly of SU.pr achterhalen.

Voorwaarde om op deze manier geld te verdienen, is een groot aantal volgers. Als je dus een goede click-through rate hebt en zeer veel volgers, dan zou dat een methode voor je kunnen zijn om geld te verdienen met je Twitter-account.
Geld verdienen met je Twitter-achtergrond

Zelfs met de achtergrondafbeelding van je Twitterprofiel kan je geld verdienen. Aanbieders zoals TwittAd.com bieden Twitter-gebruikers mogelijkheden om die achtergrond te gebruiken om advertenties te plaatsen.

Bedrijven die reclame voor hun producten willen plaatsen (zogenaamde “advertisers”) en die daarvoor jouw Twitter-account interessant vinden, plaatsen dan een achtergrondafbeelding bij jouw profiel om hun bedrijf of product te promoten.
Daarbij kan je zelf vastleggen voor hoe lang en tegen welke prijs jij jouw achtergrond aanbiedt. TwittAd maakt gebruik van de Twitter API om reclame op je Twitter-profiel te uploaden.

Geld verdienen met je persoonlijke bio

Wist je dat je ook met je eigen bio geld verdienen kunt op Twitter? Dat is de plek op je Twitter-profiel waar je iets over jezelf kunt schrijven. Daar kan je bijvoorbeeld en verkooptekst opnemen.

Redirecting Services

Deze methode van geld verdienen met Twitter lijkt een beetje op “cost-per-view-methode”. Als iemand op de link in jouw tweets klikt om op de gewenste website te komen, wordt gedurende een kort moment een reclamepagina getoond en pas dan wordt de bezoeker doorgestuurd naar de eigenlijke website.

De betaling van dit soort reclame is in beginsel gebaseerd op CPM (d.w.z. per duizend advertenties). Het nadeel van deze methode is dat je volgers deze methode niet leuk vinden en daardoor geïrriteerd raken. Die techniek mag je dus niet te vaak toepassen.

Sponsors vinden via Twitter

Twitter kan onder bepaalde omstandigheden de ideale plek zijn om sponsors te vinden. Zorg er dan eerst voor dat veel mensen je vanuit jouw niche volgen en verstuur dan af en toe tweets dat je sponsors zoekt. Al heel wat webmasters hebben hun sponsors op deze manier op Twitter gevonden.

Je eigen merk bouwen op Twitter

Als je het slim aanpakt, kan het lukken om via Twitter een merk voor jezelf te bouwen. Als je berichten twittert die exact betrekking hebben op jouw niche-doelgroep, vormt zich stukje bij beetje jouw merkimago bij je volgers.

Twitter is een zeer krachtig medium dat door veel mensen gebruikt wordt. Het is daarom aan jou of je op die manier een merk op Twitter wil bouwen. Dat is natuurlijk een proces van lange adem, waarbij je je geleidelijk aan steeds meer als een expert in jouw niche etableert.

Professioneel twitteraar worden

Dat lijkt een beetje op de professionele blogger. Professionele twitteraars worden ingehuurd door grote bedrijven om hun online aanwezigheid op Twitter op te bouwen. Deze bedrijven twitteren dan niet zelf, maar dat laten doen door iemand die zijn vak op Twitter verstaat.

Waardevolle contacten aanknopen op Twitter

Vrijwel alle bekende en succesvolle mensen op internet gebruiken tegenwoordig Twitter. Leg gratis contacten met mensen die meer succes hebben dan jijzelf. Op die manier kom je veel te weten over hoe zij te werk gaan. Deze informatie kan in de toekomst zeer waardevol voor je zijn.