Geld verdienen met een goed idee

goed ideeAls je een goed idee strategisch juist presenteert, kan je daarmee geld verdienen. Zeer veel geld zelfs. Dat betekent dat je rekent op je intellect en niet op het toeval.  Eén waarschuwing vooraf. Ik heb absoluut niets met al die “hoe-word-ik-snel-rijk-concepten”. Ze werken niet! Zonder moeite, vernuft en volharding, word je niet op een eerlijke manier rijk.  Nog steeds geïnteresseerd? Oké dan.

Geld verdienen met een eigen bedrijf

Veel mensen starten een eigen bedrijf omdat ze veel geld willen verdienen.  Het hoeft natuurlijk niet meteen evenveel te zijn als Bill Gates. De helft zou ook al volstaan.  Wie zou dat niet willen? Maar we kennen in onze omgeving genoeg ondernemers en zelfstandigen die helemáál niet zo veel geld verdienen. Soms wel minder dan hun best betaalde medewerkers. Een gegarandeerde succesformule om veel geld te verdienen lijkt een eigen bedrijf dus niet te zijn.

Goede ideeën zoeken

Wie succesvol zelfstandig wil zijn, moet niet volgens gebaande paden te werk gaan. Hij moet daarentegen nieuwe wegen inslaan met creatieve en waardevolle ideeën. Maar hoe vind je nieuwe ideeën en wat zijn die überhaupt waard? En hoe kan je ze implementeren?Vind nieuwe ideeën

Er zijn voorbeelden bekend van succesvolle ondernemers die al jaren zelfstandig zijn en er nog steeds van genieten. Maar dat zou waarschijnlijk niet het geval zijn als ze altijd hetzelfde zouden doen. Je hebt afwisseling nodig en moet nieuwe dingen proberen. Op die manier boor je niet alleen nieuwe bronnen van inkomsten aan. Je zorgt ook voor afwisseling en motivatie in je dagelijkse werk.

Hoe vind je een goed idee voor je bedrijf?

Veel ideeën liggen spreekwoordelijk op straat:

  • Als je door de stad loopt, iets met het gezin onderneemt, je hobby uitoefent, enzovoort. Overal kun je ideeën opdoen voor nieuwe projecten, artikelen of wat dan ook. Na verloop van tijd ontwikkel je een goede neus voor nieuwe ideeën;
  • Ook vragen van klanten zijn een bron van nieuwe ideeën. Goed luisteren is cruciaal;
  • Trouwens, ook problemen kunnen een goede bron zijn voor nieuwe ideeën. Als je begrijpt met welke problemen mensen kampen, kan je ideeën ontwikkelen om deze op te lossen. Het fijne daaraan is dat mensen vaak bereid zijn om geld te geven voor die oplossing. Zo kom je dus niet alleen aan goede ideeën, maar ook aan een businessmodel.

Een goed idee implementeren

Starters zullen het waarschijnlijk in eerste instantie anders zien. Maar een goed idee op zich, is naar mijn mening niets waard . Dat klinkt hard. Want meestal associeert men succesvolle mensen met het hebben van goede nieuwe ideeën. Maar dat is niet genoeg in de praktijk. Echt belangrijk en beslissend is, dat je deze ideeën in daden omzet. Het is echt belangrijk om succesvol te zijn. Zonder implementatie brengt zelfs het beste idee je niks.

Het geheim van financieel succes

Bill Gates staat model voor een strategie die je als ondernemer veel geld kan laten verdienen. Kan je die strategie op een eigen goed idee toepassen? Dan kan dat jouw manier van geld verdienen in de “turbostand” brengen. Dat geheim van succes is vermenigvuldiging.
Veel geld verdienen door vermenigvuldiging

Op een gegeven moment laat zich je uurloon niet meer verder opschroeven. Dan is de grens bereikt van wat anderen bereid zijn voor jou te betalen. Bill Gates daarentegen kon steeds minder werken en toch steeds meer verdienen. Hoe deed hij dat? Heel simpel: wie écht veel geld wil verdienen, moet iets in massa verkopen.

Iets in massa verkopen

En die massa moet je produceren en verkopen onafhankelijk van je eigen beperkte werktijd.  Software zoals Microsoft Word hoef je met behulp van inspanning en arbeidstijd slechts een keer te ontwikkelen en te produceren. Daarna kan je die software zo vaak verkopen als je wilt. Zonder die ontwikkelingsinspanning te herhalen.

Het is geen geheim dat Bill Gates jaarlijks miljoenen softwarelicenties verkoopt. Daarom is hij ook miljardair en de rijkste man ter wereld. Hij heeft een product ontwikkeld dat onafhankelijk is van zijn arbeidstijd. Software is een zeer goed voorbeeld hoe je veel geld verdienen kunt door vermenigvuldiging.

Geld verdienen met vermenigvuldiging van diensten

Vermenigvuldiging van artikelen zoals software is natuurlijk het gemakkelijkst.  Maar je kunt ook diensten vermenigvuldigen. Stel, iemand ontwikkelt nieuwe managementmethoden. En die methoden leiden zijn medewerkers in workshops door aan klanten. Via zijn personeel vermenigvuldigt hij zich:

  • Hoe meer medewerkers, hoe meer workshops;
  • Hoe meer klanten, hoe meer omzet.

Je ontwikkelt éénmaal een product en vervolgens kan je het naar believen vervaardigen en verkopen.  Diensten kan je vermenigvuldigen via producten, via medewerkers (bijvoorbeeld workshops) of ook via technieken. Bijvoorbeeld door online diensten die computers uitvoeren.

Vermenigvuldiging via gestandaardiseerde processen

Als andere mensen jouw diensten moeten uitvoeren, dan zijn daarvoor gestandaardiseerde processen nodig. Je moet personeel trainen in deze processen. De franchiseformule van McDonald’s is een bekend voorbeeld hoe processen zijn gestandaardiseerd. Een prestatie, hier de bereiding en verkoop van fastfood,  laat zich vele malen vermenigvuldigen.