Pleidooi collectieve bankrun

bankrunWat? U bezit meer dan pakweg 250.000 euro? Bent u terrorist soms? Zo niet, dan geldt u in ieder geval als verdacht. Op de een of andere manier moet u toch aan het geld gekomen zijn. Gespaard? Hoe kon u zo dom zijn! Had uw geld liever uitgegeven en de economie gestimuleerd. Nu heeft u pech! Men weet waar het is. Maar niet voor lang meer… Maakt u zich geen zorgen.

U wilt toch ook de euro?

Tienduizenden mensen in Nederland bezitten meer dan een kwart miljoen. Allemaal criminelen? Welnee dat niet, maar op zijn minst verdachte. Als het aan sommige politici lag, zou iedereen over zijn reeds belaste inkomsten net zoals in de Middeleeuwen nog een tiende extra aan de staat moeten afstaan, zodat dié bestaande schuld kan aflossen en ondertussen weer nieuwe schulden maken kan

  • om het begrotingstekort onder de 3% te brengen. Dat valt immers goed in Brussel;
  • of tegen het ozongat;
  • of voor de Spaanse banken. U wilt toch ook de euro? Nee? Geen probleem. Men neemt het overtollige snel bij u weg en u voelt zich weer “opgelucht”.Collectieve bankrun als enige uitweg

Zelfs eerlijk verdiende eigendommen zijn tegenwoordig niet meer veilig voor de staat die haar burgers om monetaire begrijpelijke redenen constant in de houdgreep neemt. Het is immers voor een goed doel! En belastinginkomsten kunnen nooit hoog genoeg zijn.

Vermogen in biljetten van 50 euro onder matras

Overigens, een biljet van 50 euro weegt iets minder dan een gram, 0,92 gram om precies te zijn. Biljetten van 100, 200 en 500 euro moeten angstvallig worden gemeden. Wie daarmee betaalt is sowieso verdacht en heeft iets te verbergen. Groen, geel en paars is het geld van de rijken. Sla er “Geld in geuren en kleuren” maar eens op na.

€ 250.000, ofwel 5000 biljetten van 50 euro wegen 4,6 kg. Niet meer dan wat katoen en wat kleurstof. Dat past ongetwijfeld ook onder de matras. En voor wie van variatie houdt, met briefjes van 5, 10 en 20 euro kan het ´s nachts toch wat ongemakkelijk worden. Een mens gunt zich toch een gezonde nachtrust, nietwaar?Zelfs bij banken is uw geld niet meer veilig

“Hoe idioot, spaarzaam leven en iets voor de oude dag opzij zetten”, zullen sommige experts uit de huidige 24-uurs-economie beweren. Plunderaars zijn er immers genoeg. En niet alleen inbrekers, Cyprus toont aan dat uw geld zelfs bij de banken niet meer veilig is.

Mijn god, vroeger bestonden er nog democratische structuren en een zekere mate van fatsoen. Men zou deze struikrovers met genoegen aan justitie hebben uitgeleverd. Vandaag de dag echter, kan men dit soort criminele activiteiten niet alleen ongestraft begaan, men gaat ze gaandeweg ook nog als sociaal aanvaardbaar beschouwen. En we leven pas in 2013, nauwelijks 5 jaar na de ontsporing van het financiële bestel!

Daarom, haal het geld van de bank en ruil uw euro’s in iets zinvollers om zolang ze nog iets waard zijn en voordat men ze u om redenen van solidariteit afneemt.