Svenska Handelsbanken wil uitbreiden in Nederland

HandelsbankenSvenska Handelsbanken, een Zweeds bankconcern, wil meer vestigingen in Nederland en op die manier een 6e thuismarkt creëren. Svenska is al vertegenwoordigd in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland en Engeland.

Svenska Handelsbanken: groeimogelijkheden in Nederland

De Zweedse bank staat in Nederland een ‘regionale bank’ voor ogen met onder andere hypotheken in haar productaanbod.

Volgens Mikael Sørensen, die de supervisie heeft over de Nederlandse activiteiten van Svenska Handelsbanken, ziet de Zweedse bank goede kansen voor verdere uitbouw in ons land.

De Nederlandse consumentenmarkt zou veel gelijkenis hebben met die in Engeland, getypeerd door een bankensector met een beperkt aantal centraal geleide banken.Zweedse bank voor decentrale klantbenadering

Het ligt in de bedoeling om meerdere filialen in ons land te openen en daarbij te focussen op een decentrale klantbenadering.

Svenska Handelsbanken is overigens al 10 jaar vertegenwoordigd in ons land, vanaf 2008 met een eerste consumentenbank. Aanvang 2013 telde de bank hier 15 vestigingen. Het laatste kantoor werd geopend in Maastricht en het ligt thans in de bedoeling om het aantal van 15 in snel tempo verder uit te breiden.

Bonussen taboe bij Svenska Handelsbanken

Het bedrijfsmodel van Svenska Handelsbanken doet het erg goed in ons land. Klanten stellen het op prijs dat de bank geen bonussen kent en met verkooptargets werkt.

Ook het persoonlijke contact wordt door de klanten erg op prijs gesteld.  Handelsbanken heeft als devies dat men vanaf de plaatselijke kerktoren al zijn klanten moet kunnen zien.

Concurrentie Nederlandse bankensector wenselijk

Na de nationalisatie van SNS bank werd begin 2013 in de Tweede Kamer nog aangegeven dat er met 3 staatsbanken in portefeuille nu toch wel erg weinig concurrentie in de bankensector valt te bespeuren.Er zou dringend behoefte zijn aan “een aantal kleine nieuwe Rabobanken”. Niet alleen zou dat leiden tot meer concurrentie bij hypotheken, maar ook de kredietverlening aan midden- en kleinbedrijf zou beter gewaarborgd zijn.