Voorbeeldbrief aanschrijving sponsors

aanschrijving sponsorsHoe potentiële sponsors door sportclubs worden benaderd en hoe een schrijven aan sponsors er uit kan zien, toont de volgende voorbeeldbrief.

De betekenis van sponsors

Sportclubs schrijven sponsors aan om via shirtsponsoring gratis clubkleding te krijgen. Naast veel inzet, tijd en sportiviteit vragen veel sportverenigingen en clubs ook een financiële bijdrage van spelers (en ouders). Bijvoorbeeld voor:

  • aanschaf van clubkleding;
  • de reiskosten bij uitwedstrijden.

Shirtsponsoring door geldschieters is voor veel sportclubs dan ook een noodzakelijk element om te kunnen overleven.Voorbeeldbrief werving (shirt)sponsors

Volgens PR-experts en marketingdeskundigen is shirtreclame bij sportclubs het meest geaccepteerde en ook het meest rendabele sponsoringinstrument. In zijn meest ideale vorm neemt de sponsor alle kosten voor aanschaf van wedstrijdkleding en/of een trainingsoutfit over van de club. Als tegenprestatie dragen clubleden, spelers en coaches shirts met daarop het logo van de sponsor.

 

Voorbeeldtekst voor sponsorbrief

Geachte heer Marks,

Veel PR-activiteiten blijken achteraf voor ondernemers een “schot in eigen doel” te zijn. Advertenties en flyers kosten een hoop geld hoewel ze vaak niet het gewenste effect hebben. Meer succes daarentegen belooft óns aanbod: met shirtreclame kunt u uw naamsbekendheid aantoonbaar verbeteren. En daarmee ook uw winstkansen. Niet voor niets is shirtreclame in het betaalde voetbal bij bedrijven zo populair.

Wij van FC Middendorp zijn de grootste club in de omgeving. U geeft ons uw logo, uw naam en wij zorgen voor een schot in de roos. Ons team treedt regelmatig aan bij wedstrijden en toernooien in het hele land. Een brede verspreiding van uw producten en diensten is daardoor gewaarborgd. En het mooiste van al: met shirtreclame kunt u ook nog eens geld besparen. Want voor een zorgvuldig geplande en uitgevoerde direct-mail-campagne moet u minimaal € 2000,- uittrekken. Het sponsoren van clubkleding daarentegen is veel goedkoper.

Tegelijkertijd ondersteunt u daarmee ons jeugdwerk. U zorgt u ervoor dat onze kinderen in hun vrije tijd een zinvolle bezigheid hebben. Met uw inzet steunt u een goede zaak.  En u bewijst de jeugd en de jeugdopleiding van FC Middendorp een goede dienst. Wij op onze beurt bevorderen met shirtreclame uw imago . We maken zo een breed publiek attent op uw producten en diensten.

Bent u geïnteresseerd in een eventuele inbreng door middel van financiering, aanschaf van kleding of bedrukking? Onze penningmeester kan u op elk gewenst moment via telefoon of schriftelijk meer informatie verstrekken. Graag wil ik me overigens ook persoonlijk aan u voorstellen. Laat u mij gewoon even weten wanneer het u het beste uitkomt.

Met vriendelijke groet en dank voor uw steun

De voorzitter van FC MiddendorpTips voor de voorbeeldbrief aan sponsors

  • doelgroep van bovenstaande voorbeeldbrief zijn vooral kleine en middelgrote bedrijven in de directe omgeving van de club;
  • het adres moet correct en volledig zijn;
  • in geen geval mag je de naam van de geadresseerde verkeerd schrijven!
  • de naam van uw vereniging, de contactpersoon en het clubadres moeten in het briefhoofd duidelijk zichtbaar zijn.
  • En het kan nooit kwaad in dit verband enige bruikbare tips voor succesvolle fondsenwerving ter harte te nemen.