Particuliere geldschieters

bedankje aan geldschietersParticuliere geldschieters bieden steeds meer uitkomst als consumenten geld willen lenen. Want mensen krijgen van de bank dikwijls geen geld meer hoewel geld lenen de voornaamste functie van banken is. 

Kredietwaardigheid bepalend voor geldschieters

Geldschieters zoals banken willen uitgeleend geld ook graag weer een keer terug hebben. Daarom ziet het er voor mensen met een slechte kredietwaardigheid meestal slecht uit. Maar een “nee” van de bank betekent niet dat je dan niet meer aan  geld kan komen. Steeds meer particuliere kredietverstrekkers bieden zich als redder in nood aan:

  • Maar zijn ze wel te vertrouwen?
  • En hoe kom je ermee in contact?
Waar vind ik particuliere geldschieters?

Om een particuliere geldgever te vinden, is er een aantal gangbare maar niet erg sympathieke mogelijkheden. Bijvoorbeeld een advertentie in de krant: “Particulier heeft (dringend) geld nodig!” Maar dergelijke advertenties neemt men vaak niet serieus . En je om die reden krijg je niet gauw respons.

Websites brengen geldgevers en geldnemers met elkaar in contact

Meer kans op succes beloven speciale websites waarop geldzoekenden met een gewenst leenbedrag kunnen adverteren. Meestal gebeurt dat tegen een eenmalige vergoeding. Particulieren die dergelijke mensen willen helpen,  kunnen contact opnemen met de betrokkene. Kennelijk zijn er zelfs mensen die hun geld aanbieden zonder rente te verlangen. Maar dat moeten we toch maar afdoen als fantasieverhalen.

Hoe serieus zijn dergelijke kredietaanvragen?

Hoe serieus dergelijke aanvragen zijn, wordt nog eens aangetoond met de bijdragen op de talrijk aanwezige fora. Ze beginnen meestal met “Ik heb een vraag …”. En opmerkingen als “misschien zullen jullie mij nu wel uitlachen om mijn vraag maar…” getuigen van een vastberaden optreden door de vraagsteller. En hoewel dergelijke mensen toch hopen op een positieve reactie voor hun kredietaanvraag van bijvoorbeeld € 50.000,-,  eindigt hun oproep meestal in een knagende frustratie.

Trouwens, welke particuliere kredietverstrekker uit zich graag op een forum en trekt daarmee misschien figuren aan waarmee hij liever niet van doen heeft?
Kredietplatforms op internet

Maar ondanks alle teleurstellingen die iemand tot dusver misschien moest incasseren, hoeft men tegenwoordig niet te wanhopen, want inmiddels bestaan er serieuze kredietplatforms, die geldgevers en geldzoekenden met elkaar in contact brengen. Zowel de beleggers alsook de kredietnemers kunnen daarbij opteren voor een rente die zij zelf voor ogen hebben. En voor beide partijen biedt dit concept zekerheden zoals die bij een transactie met de bank niet mogelijk zouden zijn.

Weliswaar gaat het hier ook om kredietwaardigheid, maar met een beetje handigheid laat zich die wel wat oppoetsen, waarmee soms wel eens een procentpuntje bespaard kan worden. Daarom, op naar de lening van de particulier.