Opslag vragen, kan ook schriftelijk. Zo doe je dat.

schriftelijk opslag vragenAlles wordt duurder, alleen jouw salaris blijft hetzelfde hoewel je al jarenlang voor dezelfde baas werkt en je je werk altijd correct doet. Maar nu trek je de stoute schoenen aan en ga je om opslag vragen. Dat kan je ook schriftelijk doen. Lees hier waar je op moet letten.

Wanneer kan je opslag vragen?

Liggen je salaris-verwachtingen en je werkelijke salaris te ver uit elkaar? Waarom je werkgever dan niet eens opmerkzaam gemaakt op je vaardigheden en je inzet voor het bedrijf en om opslag vragen? Maar als je de bedrijfsleiding ervan wilt overtuigen dat je een salarisverhoging verdient, dan moet je uiteraard goede en overtuigende argumenten aanvoeren die opslag rechtvaardigen.

Wanneer heeft opslag vragen kans van slagen?

 • Je werkt al vele jaren voor hetzelfde bedrijf;
 • De eisen aan het personeel zijn enorm gestegen maar jij hebt je kennis aanzienlijk verbreed;
 • Je hebt alle uitdagingen met glans doorstaan;
 • Je hebt vrijwillig overuren gemaakt;
 • En deelgenomen aan aanvullende opleidingen en trainingen;
 • Welnu, dan is de tijd aangebroken dat je prestaties beter worden beloond.

Vooral in deze tijd, waarin de prestatie-eisen vaak erg hoog liggen en de kosten van levensonderhoud  gestaag blijven stijgen, moet men over een redelijk salaris kunnen onderhandelen. Maak daarom de bedrijfsleiding attent op jezelf en je verdiensten voor het bedrijf.
Maar voordat je een aanvraag voor opslag doet, moet je uiteraard eerst informeren wat andere werknemers in een vergelijkbare functie verdienen.

Schriftelijk opslag vragen

Natuurlijk kan de vraag om meer salaris ook in een persoonlijk gesprek toelichten maar het is eenvoudiger als je het verzoek schriftelijk doet. Onderstaand een aantal tips waar je bij zo’n verzoek op moet letten.

 • informeer zorgvuldig wie in jouw bedrijf het juiste aanspreekpunt is als het gaat om een salarisverhoging. Begin je brief met een gepaste aanhef;
 • beschrijf vervolgens de werkzaamheden die je voor het bedrijf verricht en maak melding van je inzet en betrokkenheid. Als je regelmatig overuren maakt, breng dat dan ook ter sprake;
 • geef aan over welke specifieke kennis, vaardigheden en kwalificaties je beschikt en laat de werkgever blijken welke voordelen die voor het bedrijf hebben;
 • en mocht je al vele jaren in dienst zijn, maak dan absoluut melding van die vele jaren trouwe dienst;
 • doe tot slot een concreet salarisvoorstel. Om een realistisch bedrag te kunnen noemen, is het van belang dat je jezelf goed informeert over een passende beloning voor het werk dat je doet en gerelateerd aan de duur van het dienstverband;
 • sluit je brief af met vriendelijke groeten en vermeld dat je een spoedige reactie zeer op prijs stelt.
En denk eraan, geen enkele werkgever wil een goede en betrouwbare medewerker verliezen. Als je je altijd loyaal op het werk hebt opgesteld en je taken altijd tot tevredenheid hebt uitgevoerd, zal niets een opslag in de weg staan.