Goedkope minilening vinden

Speurder zoekt naar minileningKleine leningen biedt men op internet vaak aan als minilening van maximaal 1000 euro. Hoe vind je nu zo’n goedkope lening?

Vinden goedkope minilening niet eenvoudig

Het is voor leken niet gemakkelijk om uit de vele aanbiedingen de goedkoopste lening te selecteren. Willen we beoordelen of zo’n lening wel echt goedkoop is? Dan is het natuurlijk te simpel om alleen de nominale rente als maatstaf te hanteren. Voor een goede beoordeling moeten we ook verborgen kosten mee laten wegen. Denk aan afsluitkosten of de boete bij betaalachterstand. De effectieve rente op jaarbasis. Dat is dus het meest belangrijke aspect bij de beoordeling van een op het eerste gezicht goedkope lening.Minileningen vergelijken op basis van effectieve rente

Daarom is het vergelijken van leningen op basis van de effectieve rente op jaarbasis enorm belangrijk. Ben je op zoek naar een lening? Dan zou je alle leningsoorten van de verschillende banken moeten opvragen. En dan op de eerste plaats natuurlijk van de zogenaamde directbanken. Ongetwijfeld zal men daartussen een minilening aantreffen met uitstekende voorwaarden.

Korte looptijd en scherpe tarieven

Door hun lage leningbedrag, hebben de betrokken leningen doorgaans een korte looptijd. En meestal adverteren de geldschieters met een zeer concurrerende rente. Zo wil men het afsluiten van zo’n minilening extra aantrekkelijk maken.Door meerdere geldschieters aangeboden

Niet alleen banken en verzekeraars bieden minileningen op internet aan. Ook bij andere geldschieters vind je ze terug. Bijvoorbeeld via online kredietplatforms. Ben je op zoek naar een minilening. Profiteer dan mogelijk van de felle concurrentie die er heerst. Op financiële markten wemelt het immers van geldschieters die adverteren met zeer goedkope leningen. Het is daarom niet slim  om in te gaan op de eerste de beste aanbieding. Beoordeel in ieder geval de kredietaanbiedingen van meer financiële instellingen.

Minilening zonder BKR

Geldschieters mogen in ons land een minilening van ten hoogste 1000 euro verstrekken zonder toetsing bij BKR. Aanvullende voorwaarde is wel dat het krediet binnen een tijdsbestek van 3 maanden is terugbetaald.