Categorieën
salaris

Hoeveel salarisverhoging kan je vragen

salarisverhoging vragen
Meestal kan je 3 tot 5 procent salarisverhoging vragen. In de regel is 10 procent het maximum.

Als het gaat om salarisverhoging vragen, draait bij veel werknemers de maag om. Wie meer salaris wil, moet vaak moeizaam onderhandelen met de baas. Hoeveel salarisverhoging kan je vragen? Welk percentage is redelijk? Wel, hoeveel opslag je kunt vragen, hangt vooral ervan af of je taken zijn gewijzigd sinds de laatste salarisonderhandeling.

Categorieën
salaris

Vraag meer salaris van de baas met goede argumenten

Meer salarisAls je vindt dat het tijd is voor meer salaris,  knok er dan voor met goede argumenten. Vertrouw er niet op dat de baas zelf je prestaties en inzet wel heeft gezien en financieel waardeert. Dat is een misverstand dat vooral bij vrouwen leeft. Anders dan veel mannen zullen veel vrouwen hun prestaties niet extra benadrukken in functioneringsgesprekken of salarisonderhandelingen. Traditioneel gebruikt men het laatste kwartaal van het jaar voor die gesprekken . 

Categorieën
salaris verdienmodellen

Meer salaris: de beste argumenten

meer salarisEen salarisonderhandeling kan heel kort zijn. Maar heb dan wel het juiste antwoord paraat op die ene cruciale vraag. “Waarom zouden we je meer salaris moeten betalen?” Het foute antwoord? “Omdat ik het geld nodig heb”. Gebruik liever argumenten waarvoor de baas wél zwicht.