De lage rente: profiteer jij er al van?

Calculator voor berekeningen bij lage renteDe rente bevond zich eind 2018 op het laagste niveau ooit. Als spaarder kreeg je nauwelijks rente vergoed. Met een krediet daarentegen, was je blij met al dat goedkope geld. Als de rente laag is, zoeken vooral huiseigenaren naar mogelijkheden om daarvan te profiteren. Maar waarom zijn de rentetarieven zo sterk gedaald? En hoe kan je profiteren van die lage rente? Moet je kiezen tussen rentemiddeling of oversluiten. Of moet je misschien beter niets doen? Lees verder De lage rente: profiteer jij er al van?

MoneYou, doorlopend hoge rente

MoneYou

Spaarders die een hoge rente waarderen, werden tot dusver zelden teleurgesteld bij de spaarrekeningen van MoneYou. In vergelijkende overzichten bezet de bank regelmatig een top 5 klassering.
Over MoneYou

De online bank MoneYou werd opgericht in 2001 en is sinds juli 2011 ook in Duitsland gevestigd. Ze is het online merk van de Nederlandse bank ABN AMRO, de achtste grootste bank in Europa en de nummer één in Nederland. Daarmee heeft MoneYou een sterke partner achter zich staan en wordt het beschermd door het Nederlandse depositogarantiestelsel.

MoneYou is dus het online merk van grootbank ABN AMRO Bank. De direct opvraagbare spaarrekening van MoneYou wordt alleen aangeboden via internet. Een spaarrekening bij MoneYou levert doorgaans een bovengemiddeld rendement op, maar biedt geen mogelijkheid voor persoonlijk contact ter plaatse.
Depositogarantiestelsel is van toepassing

Bedragen tot honderdduizend euro per klant zijn tot 100% gegarandeerd via het Nederlandse depositogarantiestelsel. MoneYou maakt bij direct opvraagbaar spaargeld geen onderscheid tussen nieuwe en bestaande klanten.

De rente is vrijblijvend, er volgt dus geen al op voorhand bekende renteverlaging na x maanden, zoals bij sommige andere aanbieders. Er is dus geen sprake van lokaanbiedingen. Rekeningbeheer is mogelijk via een modern systeem van online bankieren en via apps.

Geen minimale eerste inleg

Een kantorennet wordt er door MoneYou niet op na gehouden maar ter compensatie is men geen kosten voor rekeningbeheer verschuldigd terwijl ook wordt afgezien van een minimale eerste inleg.

Rekeningoverzichten bij de jaarafsluiting worden evenmin per post verzonden, maar kunnen worden gedownload en afgedrukt in het menu van online bankieren. De klantenservice is tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar. De spaarrekening is gekoppeld aan een tegenrekening (betaalrekening) waarover alle ontvangsten en betalingen dienen te lopen.

Transacties op de spaarrekening via internet worden beveiligd met behulp van TAN-codes. Bovendien wordt bij elke internettransactie een eenmalig geldige SMS aan een eerder opgegeven mobiel nummer verstuurd. De rekening kan ook worden beheerd via de MoneYou app.

Geen verborgen kosten

Reeds opgebouwde rente wordt altijd weergegeven, dus ook wat dat betreft is contact met de bank geen noodzaak. Een gekoppelde tegenrekening (meestal de reeds bestaande bankrekening) wordt gebruikt voor snelle toegang tot contant geld. Een overboeking wordt meestal binnen enkele uren, dus nog op dezelfde dag, uitgevoerd. Alle transacties zijn gratis, ook achteraf duiken er geen verborgen kosten op.

Hoeveel verdient de bank aan ons spaargeld?

Ofschoon de banken bij de Europese Centrale Bank spotgoedkoop geld kunnen lenen, spannen ze zich toch in om aan ons spaargeld te geraken. Maar waarom doen ze dat? En heeft u zich ooit wel eens afgevraagd hoeveel banken eigenlijk aan ons spaargeld verdienen?