Betalen en lenen volgens peer-to-peer-principe (P2P)

peer-to-peer-icoontjeOverboekingen in digitale vorm, direct van particulier naar particulier. Ze zullen onze manier van betalen en de omgang met geld radicaal veranderen. Platforms voor een peer-to-peer-gegevensuitwisseling zijn niet nieuw. Maar de term ‘peer-to-peer’ (afgekort P2P) kent de laatste jaren wel een forse heropleving. Tijd voor nadere uitleg over dit begrip. Lees verder Betalen en lenen volgens peer-to-peer-principe (P2P)

Familiebank: ouders die voor bank spelen

ouders en kinderenHet begrip familiebank betekent dat je als vermogende ouders aan je kinderen een lening verstrekt voor de financiering van hun koopwoning. De rente die ze aan de ouders betalen is voor hen aftrekbaar. De ouders op hun beurt schenken dat rentebedrag weer terug aan de kinderen. Een familiebank-constructie kan zowel voor de ouders alsook voor de kinderen financieel erg voordelig zijn.

Lees verder Familiebank: ouders die voor bank spelen

Onderhandse lening als alternatief voor banklening

onderhandse leningOm grote aankopen te doen, heb je onder bepaalde omstandigheden een lening nodig. Bij afwijzing door de bank, kan een onderhandse lening bij particuliere geldschieters een uitstekend alternatief zijn. Lees verder Onderhandse lening als alternatief voor banklening

Envelop met geld schenken

envelop met geldEen enquête van Deloitte wijst uit, dat mensen het liefst een envelop met geld onder de kerstboom vinden. Als u geld wilt schenken, hebben we voor u een aantal tips en suggesties verzameld. Hoe u uw geldgeschenk op originele wijze kunt verpakken. En een pakkende spreuk, een vers of leuk gedicht,  het doet het altijd goed als u geld wil schenken.

Lees verder Envelop met geld schenken

Geld lenen of geld uitlenen tussen particulieren

lening van particulier win win situatieDe een krijgt te weinig rente voor zijn geld, de ander kan moeilijk geld lenen bij de bank. Online kredietplatforms brengen ze bij elkaar, wat goede kansen biedt voor kredietzoekers en beleggers. Hieronder wordt uitgelegd waar men op moet letten. Lees verder Geld lenen of geld uitlenen tussen particulieren