Categorieën
banken geld hypotheek

Fiscale naheffing spaarhypotheek Rabo

Kantoor RaboRabobank heeft een vergissing begaan met de vrijstelling van spaarhypotheken. Veel klanten kunnen daardoor een fiscale naheffing verwachten.

Categorieën
hypotheek

Hypotheek zonder vast contract

Zonder vast contract geen hypotheek? Dat is een misvatting.De hoge huur is veel flexwerkers een doorn in het oog. Ze willen graag een koopwoning betrekken, maar denken dat dit niet lukt zonder vast contract. Toch zijn banken bereid om flexwerkers een hypotheek te verstrekken. Dan moeten ze wel een perspectiefverklaring kunnen overleggen.

Categorieën
banken hypotheek

Personeelskorting hypotheek fiscaal gezien

personeelskortingPersoneelskorting bij banken kreeg fiscaal een andere behandeling. De banken betalen de korting sinds 2016 daarom als fiscaal belaste vergoeding uit. Medewerkers van banken krijgen vaak korting op de rente als men een hypotheek bij de bank afsluit. Maar ook op andere producten zoals verzekeringen, krijgen personeelsleden bij banken aantrekkelijke kortingen.  

Categorieën
hypotheek lening

Starterslening kan uitkomst bieden

startersleningNiet genoeg geld voor je eerste woning? Dan kan een starterslening net dat laatste zetje geven om de financiering voor de aankoop rond te krijgen.

Categorieën
hypotheek

Hypotheek voor starters

hypotheek voor startersDe hypotheek voor starters werd in 2013 aanzienlijk verruimd. Niet één lening, maar twee.  Zo wilde de overheid starters ertoe bewegen om een koophuis aan te schaffen. Dat moest de stagnerende huizenmarkt weer aan de praat te krijgen.

Categorieën
hypotheek

Hypotheek niet meer op te brengen?

hypotheekHypotheek niet meer op te brengen als huiseigenaar? En verkoop niet meer af te wenden? Dan doe je er goed aan om het pand zélf in de verkoop te brengen. Gedwongen verkoop via een veiling levert gemiddeld 20% minder op.