Geld lenen met een muisklik heeft voordelen

Online geld lenenOnline geld lenen biedt in het digitale tijdperk nieuwe kansen. Geld lenen bij traditionele banken immers, gaat vaak gepaard met teleurstelling en frustratie. Talloze gesprekken voeren voor een kredietaanvraag. En uiteindelijk resulteren die dikwijls toch in een afwijzing.   

Online geld lenen biedt extra mogelijkheden

Maar in het tijdperk van de digitale media dienen zich nieuwe mogelijkheden aan. Je kan eenvoudig aan uitgebreide informatie komen . En individuele aanbiedingen kan je op je gemak met elkaar vergelijken. Maar niet alleen gemak staat centraal bij online geld lenen via deze distributiekanalen. Internetbanken komen ook met goedkopere leningen op de markt. Ze hebben immers geen hoge kosten voor administratieve afhandeling. Traditionele banken kunnen op dat punt veel minder scoren.
Hypotheekaanbiedingen op internet

Steeds meer mensen verheugen zich op het vinden van een geschikte financiering op internet. Dat geldt ook voor hypotheken. En juist bij het lenen van grote sommen geld voor langere tijd kan men enorm besparen. Kredietverstrekkers op internet duiken met hun aanbiedingen gemakkelijk 0,5% of meer onder de rente van traditionele banken.

Voordeel van online geld lenen

Maar er is nog een opmerkelijk pluspunt bij online geld lenen.  Via internet krijgt de consument een breed scala aan financieringsmogelijkheden aangeboden. De reden:  veel kredietbemiddelaars werken met verschillende banken samen.
Nadeel van online geld lenen

Maar krediet op internet vereist wel dat de kredietnemer zelf en tijdig zijn persoonlijke adviesbehoefte bepaalt. Want bij aanbieders ontbreekt meestal een persoonlijk adviesgesprek. Wie aanvullende informatie wenst, moet zich op de pagina’s van online kredietverstrekkers zelf oriënteren. Of hij dient bij “contact” de optie telefoon of fax te selecteren.

Wanneer is persoonlijk advies mogelijk?

Maar sommige online banken hebben zich inmiddels aangepast aan de wensen van de klant.  Ze zijn gestart met het opzetten van een kantorennetwerk in grote steden.  Wenst de klant daar een persoonlijk advies en kiest hij voor “locaal”?  Dan kan hij meestal van dezelfde gunstige voorwaarden gebruik maken als bij online geld lenen.