Financiering tegen nul procent rente bij Media Markt

financiering nul procent renteVoor een financiering bij Media Markt gelden niet veel voorwaarden. In ieder geval minder dan er vervuld moeten zijn voor een lening bij de bank. 

Financiering bij electronicazaken

De financiering tegen nul procent rente werd vooral in de elektronica-branche erg populair. Nú wensen vervullen en later betalen, dat is het motto. Met die rente van nul procent hebben zaken als Media Markt zich zeer sterk geprofileerd. Leningen van dit type zijn inmiddels niets bijzonders meer. Ze komen steeds vaker voor. Maar ondanks alle eenvoud gelden er natuurlijk toch enkele voorwaarden.

Nul-procent-financiering bij Mediamarkt

Een nieuwe flatscreen-tv of een digitale spiegelreflexcamera? De financieringsmogelijkheden bij elektronicawinkels lijken het allemaal gemakkelijk mogelijk te maken. Vooral de nul-%-financiering bij Mediamarkt lokt veel kopers. Maar waar moet je bijzonder goed op letten? En aan welke voorwaarden moet je voldoen?Voorwaarden krediet bij Media Markt

Er zijn niet veel voorwaarden die zaken als Media Markt hanteren. In ieder geval veel minder dan voor een lening bij de bank. Reden? Dit soort consumentenkrediet betreft meestal kleine leningen. En daarbij gelden de goederen zelf als onderpand. De te financieren waren wisselen eerst dan van eigenaar, als de lening volledig is betaald.

 

Leeftijd en kredietwaardigheid. Dat zijn over het algemeen de enige bepalende factoren bij financiering in elektronicawinkels:

  • ben je minimaal 18 jaar en heb je geen slechte BKR-notering? Dan kan erop vertrouwen een financiering te krijgen;
  • salaris-inkomsten worden zelden of niet gecontroleerd. Het is niet relevant of je een vaste baan hebt of bij een uitzendbureau werkt;
  • en éxtra coulant is men naar stagiaires en studenten. Hun inkomen is waarschijnlijk aanzienlijk lager dan dat van een werknemer of zelfstandige.

Bedenk wel dat elektronicahandelaren doorgaans leningen aanbieden met zeer korte looptijden. Je moet dus rekening houden met hoge maandtermijnen. En eventuele extra kosten. Zoals voor een schuldrestverzekering. Of andere vergoedingen. Die moet je dan nog bij deze toch al hoge termijnbedragen tellen.


Lees de kleine lettertjes

Het lijkt zo simpel. Financiering van de flatscreen-tv of computer. Overal suggereren de reclame-affiches leningen tegen nul procent rente. Maar wie wil er nu geld aan een ander lenen zonder zelf daaraan te verdienen? Adverteerders zijn daarom verplicht om alle kosten nauwkeurig aan te tonen.

Ook als er sprake is van een nul-procent-financiering kunnen er kosten ontstaan die betaald moeten worden. Bovendien bieden sommige aanbieders ook een schuldrestverzekering aan. Die moet beschermen tegen uitval van betaling bij werkloosheid of vergelijkbare situaties. Dat heeft uiteraard zin. Maar betalingsbescherming aangeboden in combinatie met een financiering, is zelden goedkoop. Onder het motto: “bezint eer u begint…” moeten dus ook gunstig ogende financieringen vóór afsluiten worden vergeleken. Een nul-procent-financiering is niet zonder risico.