Deurwaarder probleem voor krijgen van krediet?

deurwaarderDe deurwaarder staat al snel aan je deur als je schulden hebt. Nieuw krediet krijgen lijkt dan zo goed als onmogelijk. Maar is dat wel zo?

Is de deurwaarder wel een probleem bij krijgen van een lening?

Heb je tegenwoordig schulden, dan staat al snel een deurwaarder bij je aan de deur. Die kan niet alleen beslag op je loon leggen, maar ook op andere waardevolle spullen.  Meestal krijg je in dat geval ook nog een negatieve vermelding bij het BKR . En dan heb je bij toekomstige kredietaanvragen dus aanzienlijk slechtere papieren. Krediet krijgen als de deurwaarder bij je langs kwam? Het lijkt zo goed als onmogelijk. Maar is dat wel zo?

De deurwaarder en je kredietwaardigheid

Banken in Nederland controleren potentiële kredietnemers op een eventuele negatieve BKR-notering. Ook verlangen ze een goede kredietwaardigheid. Gedupeerden die met de deurwaarder in aanraking komen, hebben dus een echt dilemma:

  • Enerzijds moet je met beperkte financiële middelen uitkomen;
  • en anderzijds kan je bij de bank geen krediet krijgen vanwege de deurwaarder.

Wie in dergelijke negatieve omstandigheden geraakt, kan óf de kop in het zand steken óf zoeken naar alternatieve geldschieters.

Krediet via internet biedt uitkomst

Heb je bezoek gehad van de deurwaarder? Dan kan je tegenwoordig voor een online krediet terecht bij haast elke internetbank.  Maar wat dan met zaken als:

  •  schulden uit het verleden?
  •  problemen met het BKR?
  •  loonbeslag?

Over het algemeen maakt het internetbanken allemaal niet zo veel uit. Je kan ze doorgaans overtuigen met andere zekerheden.

Schulden of andere problemen spelen geen rol

Internetbanken doen meestal geen navraag bij het BKR. En ze zien ook ook geen loon- of salarisstrook in.  Daarom heb je nog altijd goede kansen op het krijgen van een gunstige lening. En dat ondanks bezoek door de deurwaarder. Voor een dergelijke lening vul je alleen een eenvoudige online kredietaanvraag in. En hoef je alleen maar enkele dagen te wachten.

Je moet wel andere zekerheden bieden

Ben je op zoek naar een goedkope online lening ondanks beslaglegging? Dan moet je voor goedkeuring natuurlijk een ander onderpand of andere zekerheden kunnen stellen. Vaak zijn geldleners in staat om een goede borg te vinden. Of op zijn minst een object van waarde als zekerheid in te brengen. Kan je geldschieters op internet van deze zekerheden overtuigen? Dan kan je niet alleen rekenen op snelle uitbetaling. Je ontvangt ook grotere geldbedragen per krediet.

Vergelijken bij online krediet

Internetbanken bieden krediet meestal aan tegen een zeer concurrerende rente. En ook met gunstige voorwaarden. Die gunstige voorwaarden en concurrerende tarieven vind je natuurlijk alleen als je je vooraf oriënteert.  Vergelijk daarom verschillende aanbieders op het internet met elkaar. Trouwens, tegenwoordig kan je voldoende gratis kredietvergelijkingen op het internet maken. Het zoeken naar een goedkope lening hoeft je niet veel tijd te kosten.