Actuele goudprijs opvragen: doe het via internet

De actuele goudprijs  is iets wat mensen voortdurend bezig houdt. Per slot van rekening is goud als belegging erg populair. Vooral in tijden van economische onrust en onzekerheid kiezen veel beleggers voor aankoop van goud. Dit edelmetaal is immers erg waardevast. Al eeuwenlang behoort goud tot een van de meest waardevolle materialen en wordt het gebruikt voor de belegging in kapitaalwaarden.

Actuele goudprijs ook voor verkoop oud goud

Er is nog een andere reden waarom veel consumenten zich interesseren in de actuele goudprijs. Dat heeft te maken met de verkoop van oud goud. Veel mensen zijn in het bezit van defecte of niet meer gebruikte sieraden, munten of tandheelkundig goud. En ze willen deze objecten graag omzetten in cash geld.

Talloze bedrijven kopen goud op: bezitters kunnen de voorwerpen insturen en de corresponderende waarde ervan wordt dan overgeboekt. Maar voordat men besluit om het goud te verkopen, zullen consumenten zich eerst over de actuele goudprijs moeten informeren.Oud goud: wat is het waard?

De prijs van het edelmetaal goud per ounce (ongeveer 31 gram) is aan grote schommelingen onderhevig. Nagenoeg dagelijks noteert goud verschillende waarden. De prijs van de grondstof goud is immers afhankelijk van de ontwikkelingen op de internationale economische en financiële markten. Ook de zuiverheid van de legering bepaalt hoeveel handelaren betalen voor een ounce goud. Bijvoorbeeld 333 of 585.

Waar kan je de actuele goudprijs achterhalen?

  • Om achter de actuele goudprijs te komen, kunt u terugvallen op het internet. Dit medium is uitermate geschikt voor het opvragen van die prijs. De in de krant afgedrukte goudprijs is vaak al bij bezorging van het blad achterhaald. De online gepubliceerde prijs van goud actualiseert men doorlopend.
  • Er zijn veel online portals die de actuele goudprijs publiceren. Bijvoorbeeld de websites van opkopers en handelaren in goud. Zij tonen in de regel actuele gegevens om hun klanten zo uitgebreid mogelijk te informeren. En tegelijk willen ze op die manier vertrouwen opbouwen. Meestal presenteert men de prijzen in de vorm van overzichtelijke tabellen. Zo kan de klant zich snel oriënteren en de gezochte informatie terug vinden;
  • Ook op de meeste beurspagina’s kan men de waarde van goud terugvinden.  Die is immers nauw verbonden met andere ontwikkelingen op de financiële markten;
  • En beschik je onderweg niet over internettoegang? Dan staan je diverse telefonische hotlines ter beschikking. Daar kan je de klok rond naar actuele gegevens vragen. Deze telefonische informatiediensten zijn doorgaans niet gratis. Vooral  beleggers die onder tijdsdruk belangrijke beslissingen moeten nemen raadplegen die diensten.